Senderos en Bici - Guía de Itinerarios Cicloturistas por la Provincia de AlicanteSenderos en Bici - Guía de Itinerarios Cicloturistas por la Provincia de Alicante
Español Valencià English

Les Rutes

   

Ruta 17: Via Verde del Xixarra: Villena - Biar - Beneixama - Camp de Mirra - Cañada - Villena Actualitzada: Agost 2015 (Pàgina 1 de 2)

Fitxa de la Ruta

Descarregar en format PDF


Descarregar track GPS

Veure track en Wikiloc

Accés amb tren: Estació de Villena.
Dificultat: baja.
Desnivell: 200 m.
Distància: 36,08 km.
Tipus de terreny: 27,39 km asfalt i 8,69 km terra.
Horaris tren: www.renfe.es o en el Tlf.: 902 24 02 02.
Cartografia: Mapa Militar d'Espanya, escala 1:50.000, fulls 27-32, 27-33, 28-32, 28-33.


Les fortaleses del Xixarra

Mas tradicional.Aquesta és una ruta per a deixar volar la imaginació als temps en què la comarca de l'Alt Vinalopó era terra de disputa entre els regnes musulmans i cristians. Els àrabs, per a reforçar les fronteres, van crear fortaleses que se van anar envoltant de poblacions i des de les quals controlaven les vies de comunicació estratègiques. Arribem a aquestes fortaleses i pobles els noms de les quals jalonen la nostra història, seguint un altre camí històric, el del popular "Xixarra", ferrocarril de via estreta que unia Yecla-Villena-Alcoy i que va desaparéixer a inicis dels setanta. Durant el nostre pedaleig, percebem un altre ràpid canvi que s'està produint: el de l'agricultura tradicional a l'agricultura moderna. Les acanadores mecàniques alternen als camps d'oliveres amb els agricultors que encara blanden els pals, mentre a les vinyes, els vells ceps en got són substituït per les noves plantacions emparrades que ja cobreixen totalment la plana entre el Camp de Mirra i Villena.

Pàgina següent