Senderos en Bici - Guía de Itinerarios Cicloturistas por la Provincia de AlicanteSenderos en Bici - Guía de Itinerarios Cicloturistas por la Provincia de Alicante
Español Valencià English

Guia de poblacions i llocs d'interés

   
Ordenar llistat de poblacions:  alfabèticament/geogràficament

* Llista classificada per ordre alfabètic.
* Llista classificada por ordre geogràfic.

Agost

Agost.

4,723 habitants. La base de l’economia ha sigut la indústria de la terrisseria artesana. Hui només en queden tres ; les altres han desaparegut o s'han reconvertit en fàbriques de rajoles. L'agricultura de secà, especialment el cultiu del raïm de taula, ha sigut també la segona font d'ingressos. Hi ha vestigis de poblament de l'època ibera i romana. El desenvolupament més important el va assolir en l'època àrab gràcies a l'explotació de l'argila per a la indústria terrissera. En 1296 va passar del Regne de Castella al de València.

Platos típicos: Arròs amb conill, coques de sardina i ceba, olla de carn i verdura, gaspatxos manxecs.

Llocs que cal visitar: Àrea recreativa El Rugló, senders del barranc de l'Arc, ruïnes del castell, església parroquial de Sant Pere (S. XVII), Museu de la Botija.

Festes: El 24 de gener, en honor de la Mare de Déu de la Pau, amb actes religiosos, ofrena de flors i processons. Al principi de març, “Dia de la Vella”, amb col•locació de cartells de crítica als costums i degustació de plats típics. Al juny, Moros i Cristians en honor de Sant Pere. Ajuntament: 965 691 479.