Senders en Bici - Guia de Itineraris Cicloturistes per la Província de AlacantSenderos en Bici - Guía de Itinerarios Cicloturistas por la Provincia de Alicante
Español Valencià English

Les Rutes

   

Ruta 20: El Pinós - Monóver - Elda (Pàgina 2 de 2)

Itinerari

Pedania Culebrón.Per a anar a l'inici de la ruta eixim del Pinós pel carrer Yecla, on hi ha el supermercat Dia, prop del polígon industrial. Girem a la dreta seguint la indicació de Policia Local. Al final d'aquest camí, en el Stop, posem el comptaquilòmetres a 0 i seguim recte per la carretera asfaltada que tenim davant. Aviat ens trobem amb camps de vinyes i ametlers. Al fons veiem la serra de Salinas amb el pic de La Capilla i els 1.238 m d'altura. Ignorem a l'esquerra una carretera (3,40) que es dirigeix a un xicotet tossal amb una pinnada i seguim recte. Girem per un camí de terra a l'esquerra (4,09), entre vinyes, ignorant els camins que ixen a Esquerra i dreta. Arribem a una carretera (5,68) i a la dreta veiem al fons la pedania de Culebron. Seguim a l'esquerra uns metres i girem pel camí a la dreta (5,70). Anem sempre recte fins a una altra carretera (6,38) i continuem a l'esquerra. Després d'una suau pujada arribem a un tossal (6,76) des d'on albirem tota la vall. La baixada és suau i seguim sempre recte cap al grup de cases que veiem davant.Ermita de la Virgen de Guadalupana.Vamos siempre recto hasta otra carretera (6,38) y continuamos a la izquierda. Tras una suave subida llegamos a un collado (6,76) desde donde divisamos todo el valle. La bajada es suave y seguimos siempre recto hacia el grupo de casas que vemos enfrente.

Arribem a una carretera (8,69) i seguim el senyal que indica “Casas de Juan Blasco”. Pedalegem ara entre lleus ondulacions i veiem grans finques, algunes en estat de semi abandonament, entre les vinyes. A la dreta queda el tossal d'El Pujol amb el pic de Sant Joan, de 729 m. arribem a un Stop (11,25) i estem a Casas de Juan Blasco, ja al terme municipal de Monòver. Continuem a la dreta. Passem per la pedania de Derramador (12,75) i seguim recte fins a la carretera Pinós-Monòver (14,24). Davant tenim els cellers de Santa Caterina del Manyà. Creuem i seguim a la dreta fins al pal groc indicatiu de Manyà. Seguim a l'esquerra per la carretereta d'accés, i en passar les cases, veiem una masia amb una pinnada i dos camins de terra (14,62).Pedania del Derramador.Seguim pel de l'esquerra fins a arribar a un encreuament (15,45), on continuem a la dreta pel costat d’una caseta blanca. Arribem a una carretera (16,32) i seguim a l'esquerra les marques roges i blanques del GR-7 que seguim a partir d'ara durant un bon tram. Arribem a un Stop (17,08) d'una carretera més gran i continuem de front. Aquest tram és de pujada i pedregós ja que estem arribant al tossal de Victoriano. Després de passar-lo, descendim per la vall entre abundants pinnades. Veiem a la dreta (20,86) una xicoteta ermita de propietat particular, dedicada a la Mare de Déu de Guadalupana de Mèxic. Arribem a una carretera (22,53) i abandonem les marques del GR-7 per a continuar a la dreta en una suau baixada que ens porta tot recte a l'entrada de Monòver. En l'edifici groc, escola Azorín, desconnectem el comptaquilòmetres per a visitar la població (24,43). Per a continuar, busquem la plaça de bous i eixim pel carrer Major en direcció a Elda. Just en la indicació groga de la població, tornem a connectar el comptaquilòmetres. Durant un poc més d'1 km descendim per aquesta carretera que té bastant trànsit i on a penes hi ha vorera d'emergència, per la qual cosa extremarem les precaucions.Parc en el llit del riu Vinalopó.
Elda.
A la rotonda (24,83) seguim en direcció a Elda i en arribar a l'altura de l'estació del tren (25,70) de Monòver, que desgraciadament hui està tancada, girem per un camí asfaltat a l'esquerra. Aquest, de seguida gira a la dreta, però continuem recte. Seguim sempre el camí principal sense prendre cap desviació fins a arribar al polígon industrial d'Elda (28,15). Continuem a la dreta per davant de l'empresa Novotak. Arribem a un carrer (28,18) i seguim a l'esquerra. Al final d'aquesta, carrer Alemanya, arribem a una avinguda i girem a la dreta per a descendir, sempre recte, fins una rotonda (29,54) on veiem un carril bici que seguim a l'esquerra. El carril bici acaba en un pont (31,18) i, just davant, retrobem les marques del GR-7 que ens porten, en un agradable passeig pel llit del riu Vinalopó, fins al centre urbà d'Elda.

Pàgina anterior