Senderos en Bici - Guía de Itinerarios Cicloturistas por la Provincia de AlicanteSenderos en Bici - Guía de Itinerarios Cicloturistas por la Provincia de Alicante
Español Valencià English

Les Rutes

   

Ruta 14: Orihuela - Guardamar del Segura - Orihuela Actualitzada: Juliol 2015 (Pàgina 1 de 2)

Fitxa de la Ruta

Descarregar en format PDF


Descarregar track GPS

Veure track en Wikiloc

Accés amb tren: Estació d'Orihuela.
Dificultat: Baja.
Desnivell: 30 m.
Distància: 28,53 km (anada).
Tipus de terreny: 0,53 km asfalt i 28 km terra.
Horaris tren: www.renfe.es o en el Tlf.: 902 24 02 02.
Cartografia: Mapa Militar d'Espanya, escala 1:50.000, fulls 27-36, 28-36.


D'Orihuela a Guardamar del Segura, pel riu Segura

Capvespre a Guardamar del Segura.Per la vora dreta del riu Segura, aquesta senzilla i còmoda ruta ens porta per paisatges d'horta i ens acosta a poblacions com Benejúzar, Formentera del Segura i Rojales, situades al llarg del llit. En el riu veurem les aus aquàtiques, sobretot polles d'aigua i fotges, que hi habiten. Hi ha panells explicatius informen sobre la vegetació de ribera i àrees recreatives en què podem detenir-nos a descansar. El camí és de terra compactada i està tancat al trànsit motoritzat, per la qual cosa ens permet gaudir amb tranquil•litat del recorregut i del paisatge.

Recomane fer la ruta en dos dies i passar la nit a Guardamar del Segura, per a poder visitar amb tranquil•litat aquesta població, especialment els parcs, la Ràbita Califal i l’interessantíssim cordó dunar, un dels més importants del llevant. La volta a Orihuela, que recomane fer per la mateixa vora perquè l'altra no està preparada en la seua totalitat, ens dóna una altra perspectiva del recorregut i ens permet apreciar detalls que se'ns havien passat a l'anada.

Pàgina següent